İçeriğe geç

Karaman Batırığı Nasıl Yapılır Tarifini Verir Misiniz

Batırma yemeği hangi yöreye aittir?

İçerisinde bulunan domates, salatalık ve bulgur nedeniyle arpaya benzemektedir. İç Anadolu Bölgesi’nin güney kesiminde ve Akdeniz’de Toros Dağları’na yakın bölgelerde, Karaman, Bozkır, Ermenek ve Mersin, Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar ilçelerinde üretilmektedir.

Karaman batırması nasıl yapılır?

Batırık – Karaman Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, incecik doğranmış biber ve maydanoz, kavrulmuş tahin ve baharatlar eklenip ovulur. Yumuşayıp dişe değemeyecek hale gelene kadar ovma işlemine devam edilir. Daha sonra ufak ufak sıkmalar yapılır.

Batırık malzemeleri nelerdir?

Batırık tarifi için malzemeler: 1 su bardağı bulgur (ince, esmer), ½ çay bardağı tahin, 1 çay bardağı fıstık (kavrulmuş), 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru domates (isteğe bağlı), 1 adet soğan, 2 adet domates.

Ermeneğin neyi meşhur?

Ermenek deyince… Türkiye’nin başkenti, mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz muhteşem Ermenek Gölü, Turquaz Baraj Gölü, Karamanoğlu Dönemi Üniversitesi, Tol Medresesi ve Ulucami, Balkusan’da Karamanoğlu Mehmet Bey ve diğer beylerin türbeleri, efsane Ermenek Helvası, binbir çeşit endemik çeşitler.

Batırma nedir?

Batırma/Batırık, Ermenek yöresine ait bir yemektir ve çoğunlukla yaz aylarında tüketilir. Kışın kurutulmuş domates ve fesleğenle yapılır. Hazırlanışına ve tadına göre cevizli, etli ve şarküteri batırık olarak sınıflandırılabilir. Şarküteri batırıklarından farkı ceviz ve et içermemesidir.

Batırığın yanına ne gider?

Batiği turşu malzemeleri, salatalık ve/veya haşlanmış lahana ile servis edebilirsiniz.

Batırık kaç kalori?

Porsiyon başına besin değerleriKalori375,68 % Günlük Değer **Toplam yağ9,2 g14 %Yağ 0,07 g0 %Doymamış yağ0,07 g1 %Kolesterol0.

Ermenek helvası nerenin?

Karaman Ermenek’te şeker yerine pekmez kullanılarak üretilen bir helva çeşididir. Ermenek Helvası 14.09.

Ermenek nerenin ilçesidir?

1919 yılında Konya iline bağlanan Ermenek, Karaman’ın 1989 yılında il olmasıyla Karaman’ın ilçesi olmuştur.

Karaman Ermenek kaç dakika?

Karaman-Ermenek arası otobüs yolculuğu ortalama 2 saat 10 dakika sürmektedir.

Pehli yemeği hangi yöreye ait?

Amasya Patlıcan Pehli Malzemeler; Patlıcan, yağ, domates, kuzu kaburga, karabiber ve tuz. Amasya Patlıcan Pehli – Türk Patent ve Marka Kurumu 05.04.2011.

Banduma yemeği hangi yöreye aittir?

Banduma, Kastamonu mutfağının en etkileyici örneklerinden biridir. Türk Dil Kurumu’nda “Banduma” kelimesinin tam anlamı “parmak kalınlığındaki milföy hamurunu tavuk veya hindi suyuna batırıp tepsiye koyup üzerine hindi veya tavuk eti koyarak yapılan bir yemek”tir.

Etli bamya yemeği hangi yöreye aittir?

Amasya Etli Çiçek Bamya Yemeği’nin yapımında kullanılan malzemeler kurutulmuş veya taze bamya, kuzu eti, domates, soğan, limon suyu, tuz, tereyağı, su veya et suyudur. Amasya Etli Çiçek Bamya Yemeği 22.11.

Batirik ismi nereden gelir?

Batırık kelimesinin kökeni Türkçe’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir