İçeriğe geç

Alay Etmeye Ne Denir

Alay etmenin eş anlamlısı nedir?

(birisiyle) dalga geçmek

Alay etmek ne anlama gelir?

Alay etmek, bir kimseyi, bir şeyi, bir durumu gülünç, kusurlu, eksik vb. olarak göstererek eğlenme konusu yapmaktır.

Dalga geçmek yerine ne kullanılır?

“Bir şeyle dalga geçmek” deyiminin kısaltılmış halidir ve “alay etmek”, “eğlence yapmak”, “şaka yapmak”, “alay etmek” veya “küçümsemek” anlamına gelir. Bu, alay etmek, alay etmek, şaka yapmak, gülünç duruma düşürmek veya küçümsemek anlamına gelen bir ifadedir.

Tam tersini söylemeye ne denir?

İroni genel anlamda bir şey söyleyip tam tersini kastetmek olarak tanımlanabilir. En geniş anlamıyla ironi bir retorik üslup, edebi bir tekniktir. Yüzeysel olarak bir şey ifade eden, ancak gerçekte tam tersini ifade eden bir ifadedir.

Alaycı eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – alaycı, alaycı.

Alay nedir?

Alay, bir albayın komutası altında üç veya dört taburdan oluşan bir askeri birimdir. Askeri bir organizasyon olarak, antik çağlara dayanır. 16. yüzyılın ortalarında, Fransız süvari birliklerine alay da deniyordu.

Alay yoluyla yermek ne demek?

Sözlükte ġ-m-z غَمَزَ kökü, “göz ve kaş işareti yapmak, alay etmek, işaretle küçümsemek, eleştirmek, kötü söz söylemek ve el ile yoklamak” anlamlarına gelir.

Bir insan neden alay eder?

Bu kişilerin de toplumda seyahat etme ve yaşama hakkı vardır. Alaycılığın temel dayanağı, alay eden kişinin toplum üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmasıdır. Bu çirkin eylemi gerçekleştirirken, diğer kişinin gururunu ve toplumdaki itibarını düşünmeden gerçekleştirdiği insanlık dışı bir eylemdir.

Osmanlıca alay etmek ne demek?

İstihza, Arapçadan Türkçeye geçen ve özellikle Osmanlı Türkçesinde sıkça kullanılan bir isimdir. Bu kavram Osmanlıca Sözlük’te “Biriyle alay etme, onunla dalga geçme.” (Devellioğlu, 1986: 548) olarak tanımlanır; Türkçe Sözlük’te ise “gizli veya ince alay; alay, alay.” olarak tanımlanır. (Türkçe Sözlük, 2009: 989) olarak tarif edilir.

Alay etmek zorbalık mı?

Küfür etmek, alay etmek, dalga geçmek, isim takmak, birinin fiziksel özellikleriyle (boy, kilo, saç vb.) dalga geçmek, birinin görünüşüyle ​​(kıyafetler, gözlükler) dalga geçmek, aşağılamak, konuşma tarzı, aksan veya lehçeyle dalga geçmek. Aşağılayıcı olmak, kötü davranmak, tehdit etmek sözel zorbalığa örnektir.

Dalga geçmek eş anlamlısı ne?

Karşıdaki kişinin anlamadığını varsayarak onunla dalga geçmek ve eğlenmek.

Dalga ne demek argo?

5. Altında bir şey saklı, gizli işler, bahaneler olan günlük durum: “Kumar dalgası.” “Kadın dalgası.” İstanbul’un edebiyat arısı nerde / Memlekete duyarsızlaşmışlar / Ya oğlan dalgasıdır ya kız dalgası / Kuyulardan su değil rakı akıyor (Ali Çamiç).

Tersini söyleyerek alay etme nedir?

Çok tembel bir öğrenciye, “Sınıfının gururusun,” demek, bariz bir alaycılığı tersine çevirerek ifadeyi alaycı hale getirir. Ne kadar beyefendice söylenirse söylensin ve duyulursa duyulsun, tarih bir savaş ve düşmanlık sanatı gibidir. Kelimelerle intikam.

İronik gülümseme ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun 2005 basımı sözlüğünde, “ironi” sözcüğü maddenin başına eklenmiş; mizah, bir kişi ya da olayla, söylenenin tam tersini kastederek alay etmek anlamına geliyor.

Argoda tariz ne demek?

Ayrıca, alaycı bir şekilde uyarma, ikaz etme veya birinin dikkatini çekme amacıyla yapılan bir söz sanatı olarak da adlandırılabilir. Örnek: Kurduğu şirketin başarılarından coşkuyla bahseden arkadaşıma: “Ne kadar alçakgönüllülük, dostum!” dedim.

Dalga geçme anlamı nedir?

Karşıdaki kişinin anlamadığını varsayarak onunla dalga geçmek ve eğlenmek.

Acele etmenin eş anlamlısı nedir?

Rush kelimesi, quickly kelimesiyle aynı anlama gelir. Rush kelimesi yerine “quick” veya “immediate” kelimeleri de kullanılır. Rush kelimesiyle ilgili merak uyandıran eş anlamlılar emergency ve quick’tir. İnsanlar “immediately” kelimesini “rush” kelimesiyle aynı şekilde kullanabilirler.

Boğazın eş anlamlısı nedir?

Boguz: “boğaz, gırtlak, boyun, dar geçit” (Öztural, 1996: 95).

Üzmek eş anlamlısı nedir?

Acıtmak: dokunmak, kırmak, üzmek.

Tavsiyeli Bağlantılar: Akılcılık Hangi Görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Erotik Masaj Yapan Escort